Kinder- en Tieneryoga

Kinderyoga is samen spelen en bewegen. Spelenderwijs ervaren hoe je door yogaoefeningen, adem– en aandachtspelletjes en meditatie meer rust kan ervaren. Kinderyoga laat kinderen zich meer bewust worden van hun lichaam, maakt hun gedachten rustiger en hun lichaam sterker en soepeler. Ze leren samenwerken, naar elkaar luisteren en zichzelf en anderen te accepteren zoals ze zijn. Kinderen kunnen meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter concentreren en ontspanning ervaren. Het gaat bij kinderyoga niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent.

WAT DOEN WE IN DE LES

Spelenderwijs maken we kennis met yoga. We doen kindgerichte yogahoudingen, we springen als een kikker, brullen als een leeuw of staan als een stevige boom. De yogales wordt afgewisseld door yogahoudingen, aandachtsoefeningen, liedjes, verhalen en ademhalingsspelletjes. De kinderen kunnen best makkelijk zittende kleding dragen zoals een joggingbroek en t–shirt. Tijdens de les bewegen de kinderen op blote voeten. Er zijn yogamatten aanwezig.

VOOR WIE

Kinderyoga van 5 tot 9 jaar
Tieneryoga  van 9 tot 14 jaar 

LESGEVER

Ik ben Siska Houthoofd. Als logopediste en mental coach altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen kwam ik in 2015 bij de opleiding kinderyogadocent terecht.
Ik heb mijn opleiding gevolg bij het vormingscentrum Amba Amba in Desselgem.
Sedert mei 2016 geef ik daadwerkelijk les in groepspraktijken en fitnesscentra . Ik neem ook deel aan sportdagen op scholen en sta altijd open om proefles te geven in basisscholen. Kinderyoga heeft mijn leven in zekere zin veranderd.
Telkens als ik les geef, maakt mijn hart een sprongetje en krijg ik het warm als ik de kinderhartjes kan gelukkig maken.

DATA

info  051 22 41 43 

INSCHRIJVEN

Inschrijven vooraf is gewenst.
Ter plaatse bij Oase of telefonisch.

TARIEVEN

€ 50 voor de 5 lessen (niet met beurtenkaart/abonnement).